Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

NEW DAF XF

De nieuwe generatie DAF XF bepaalt duidelijk de nieuwe norm voor lange afstand en internationaal transport. Met uitmuntende aerodynamica, een onverslaanbaar efficiënt brandstofverbruik en de laagste CO2 emissies. Het verhoogt de standaard in veiligheid met o.a. de toonaangevende ruit in de deur voor zicht op de stoep. De onderhoudskosten worden aanzienlijk lager door slechts een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Bekijk de brochure Meer informatie

Specificaties DAF XF

 • Nieuwe norm op het gebied van aerodynamica en veiligheid
 • Cabinelengte: 2360 mm
 • Superieure chauffeurspositie en ergonomie
 • Het beste directe uitzicht vanuit de chauffeursstoel in zijn klasse
 • Trottoirzichtruit en cinema-stoel 1]
 • DAF Digital Vision System 1]
 • DAF Corner View
 • Voldoet aan de 3 sterren-classificatie van de London Direct Vision Standard 2]
 • Volledig aanpasbaar digitaal instrumentenpaneel
 • DAF Infotainment System
 • Volledige stahoogte: 1980 mm voor de chauffeursstoel
 • Vlakke vloer met voetuitsparingen: hoogte motortunnel 175 mm
 • Onderste bed (breedte x lengte): 650/750 x 2220 mm
 • Bovenste bed (breedte x lengte): 600 x 2000 mm
 • MX-11- of MX-13-motor 

1] Optioneel.
2] Indien gespecificeerd met trottoirzichtruit en DAF Digital Vision System

Verschil met huidige DAF XF

De huidige DAF LF, CF en XF blijven gewoon bestaan. Deze blijven gebouwd en verkocht worden naast de nieuwe modellen DAF XF, XG en XG+. Het uiterlijk is wel anders. De hoekvormige cabine zie je niet terug in de nieuwste generatie modellen. Hier heeft de cabine een rondere, gestroomlijnde vorm. De nieuwste DAF voldoet aan de Europese wetgeving eisen voor stroomlijn doordat de cabine iets naar voren toe loopt en iets achterover helt. De truck mag hierdoor iets langer zijn. De cabines van de nieuwe DAF XG en DAF XG+ zijn 33 centimeter langer dan voorheen. De nieuwe DAF XF heeft een normale cabinelengte. Die extra centimeters zijn niet voor iedereen van belang. De cabinevloer van de nieuwe DAF XF ligt 7,5 centimeter lager dan de vorige versie. Een optie is ook een extra ruit in de rechter deur, waardoor er meer zicht is op de dode hoek.

Grotere cabine

De motortunnel van de nieuwe DAF XF is kleiner dan die van de DAF XG en DAF XG+, maar de stahoogte is nog altijd bijna 2 meter. De cabine van de XG en XG+ is 33 centimeter langer. De cabinevloer ligt 12,5 centimeter hoger dan de nieuwe DAF XF. De stahoogte van de DAF XG is ruim 2 meter en 2,22 meter bij de DAF XG+. De inhoud van de cabine is 14% groter dan de gemiddelde Europese cabine, namelijk 12,5 kubieke meter. Beide XG modellen zijn de grootste cabines op de Europese markt. Het bed is optimaal verstelbaar en de chauffeursstoelen kunnen 180 graden draaien. DAF is veel in gesprek gegaan met klanten en chauffeurs, waardoor de nieuwe DAF’s speciaal zijn gemaakt om het comfort van de chauffeur nog meer te verbeteren!

Digitaal dashboard

Het dashboard is in een geheel nieuw jasje gestoken. Hij is volledig digitaal. Het dashboard heeft een 12 inch LED scherm die volledig ingesteld kan worden op eigen voorkeuren. Het stuurwiel is nieuw ontworpen en optimaal verstelbaar zodat het bijna net zo aanvoelt als een personenwagen. Er is veel ruimte om dingen neer te leggen in de cabine, ook wel aflegvakken met bekerhouders en uitschuiftafel. 

DAF XF 1
DAF XF 2
DAF XF 3

Meer weten over de nieuwe DAF XF?

Meer informatie over de vernieuwde DAF XF? Vul onderstaand reactieformulier in.

Bekijk ook de andere DAF trucks

Grootste en meest ervaren bedrijfswagendealer van Nederland

Transportoplossingen van klein tot groot

Voorkom onnodige stilstand met onze flexibele onderhoudscontracten

Truckland is de partner in automotive services