Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Ontdek de nieuwe DAF XF, DAF XG en DAF XG+

DAF Trucks heeft haar nieuwe, langverwachte truckrange gepresenteerd. Onder het motto ‘Start the Future’ liet DAF de nieuwe XF, XG en XG+ zien na vele teasers. 

De Europese Commissie heeft nieuwe regelgeving voor afmetingen en gewichten voor vrachtwagencombinaties in het leven geroepen om grenzen te verleggen op het gebied van de reductie van emissies (CO2), alsook op het gebied van verkeersveiligheid en chauffeurscomfort. DAF is de eerste Europese truckfabrikant die een nieuwe generatie vrachtwagens introduceert met een zeer aantrekkelijke en aerodynamische vormgeving, die het resultaat is van de extra vrijheid die de nieuwe regelgeving biedt. De Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ zijn toonaangevend in efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort.

Bekijk de brochure Meer informatie

International Truck of the Year 2022

De new generation DAF is uitgeroepen tot International Truck of the Year 2022! Volgens het juryrapport heeft DAF Trucks als eerste truckfabrikant volledig geprofiteerd van de nieuwe EU-regelgeving voor maten en gewichten en zo een truckgamma gecreëerd die de aerodynamica, de brandstofefficiëntie, de actieve en passieve veiligheid en het comfort voor de chauffeur sterk verbetert.

DAF truck of the year 2022 award

Groot, groter, grootst

De Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+ zijn ontwikkeld voor de lange afstand. Gebruikmakend van de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen en -gewichten kon naast een zeer aerodynamisch ontwerp ook het summum in interieurruimte gecreëerd worden.

DAF XF

 • De nieuwe norm
 • Cabinelengte: 2.360 mm
 • Stahoogte: 1.900 – 2.075 mm
 • Cabinevolume: 9,73 m³
DAF XF

DAF XG

 • Een klasse apart
 • Cabinelengte: 2.690 mm
 • Stahoogte: 2.025 – 2.075 mm
 • Cabinevolume: 11,85 m³
DAF XG

DAF XG+

 • Het nieuwe vlaggenschip
 • Cabinelengte: 2.690 mm
 • Stahoogte: 2.145 – 2.195 mm
 • Cabinevolume: 12,50 m³
DAF XG+
DAF modellen XF, XG en XG+

Volledig nieuwe digital displays

Het prachtige dashboard is een echte blikvanger en is zo ontworpen dat er ook een bijdrage geleverd wordt aan het unieke directe zicht. Het dashboard heeft centraal een fraai, 12-inch display voor alle aan het voertuig gerelateerde informatie. Het centrale 12-inch scherm, met een premium uitstraling, geeft een schat aan informatie weer. Twee selecteerbare thema’s, vier detailniveaus en persoonlijke instellingen worden allemaal bediend vanaf het stuurwiel.

Het optionele extra 10-inch display bevindt zich rechts van het stuurwiel en biedt telefoonspiegeling, infotainment, navigatie en meer. Het DAF Infotainment System is beschikbaar in drie verschillende varianten: Standaard, Luxury en Exclusive, die stapsgewijs een hoger niveau van digitale radio, streamingservices, navigatie, cameraweergaven, DAF Connect en apps van derden bieden. Het DAF Infotainment System kan op basis van persoonlijke voorkeuren worden geconfigureerd, wat opnieuw bijdraagt aan een perfecte omgeving voor de chauffeur.

Meer informatie

DAF XG Digitaal dashboard

Effeciëntie; tot 10% brandstof besparing

Met de introductie van de Nieuwe Generatie XF, XG, en XG+ introduceert DAF een nieuwe generatie trucks voor de lange afstand en zet daarmee de nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency. Toonaangevende aerodynamica. Nieuwe, zeer efficiënte aandrijflijnen. Verder verbeterde systemen die de chauffeur ondersteunen. Lage voertuiggewichten. Samen dragen deze verbeteringen bij aan een ongekende brandstofbesparing tot wel 10%.

Uitzonderlijke aerodynamica

Aerodynamische prestaties vormen een hoeksteen van de nieuwe generatie DAF. Na uitgebreide simulaties en proefritten omvat het optimale ontwerp een reeks nieuwe aerodynamische kenmerken. Het resultaat is een extreem lage luchtweerstand door de luchtstromen om, door en onder de truck te geleiden. Al deze kenmerken zorgen voor 19% verbetering van de aerodynamische prestaties, wat leidt tot een lager brandstofverbruik en verbeterde bedrijfsresultaten.

Nieuwe, zeer efficiënte aandrijflijnen

In de nieuwe DAF XF, XG en XG+ introduceert DAF een nieuwe generatie 10,8 en 12,9 liter PACCAR MX-motoren. Met nog meer koppel en vooral: een groot aantal technische vernieuwingen die de efficiency op een nog hoger plan brengen. Voorbeelden zijn er te over:

een nieuw blok en een nieuwe cilinderkop
een nieuw design van de injectoren
een turbocompressor van een nieuwe generatie

Nabehandeling van uitlaatgassen

De unit voor de nabehandeling van uitlaatgassen (EAS) is nieuw ontworpen om de kortste weg tussen motoruitlaat en EAS-inlaat te realiseren. Zo wordt het verlies aan temperatuur van de uitlaatgassen tot het absolute minimum beperkt voor de hoogste efficiency.

Transmissies van de nieuwe generatie

De nieuwe generatie DAF trucks zijn standaard uitgerust met TraXon geautomatiseerde versnellingsbakken voor een efficiënte, milieuvriendelijke aandrijflijn met uitstekende rijeigenschappen. Nieuw is dat bij het wegrijden automatisch de meest ideale versnelling wordt gekozen. ‘Voorspellende’ (predictive) functies zijn uitgebreid en als optie is urge-to-move leverbaar, waarbij het ‘kruipen’ van de truck uitstekend met het rempedaal te doseren valt.

Slimme brandstofregeling

Er zijn nieuwe functies voor slimme brandstofregeling toegevoegd, zoals Predictive Cruise Control van de derde generatie en nieuwe EcoRoll-functies die tot 93 km/u aan het einde van een afdaling mogelijk maken. Geoptimaliseerde EcoRoll voorkomt onnodig remmen en daaruit voortvloeiend energieverlies. Bovendien maakt Preview Downhill Speed Control, in combinatie met de verbeterde MX Engine Brake, een intarder overbodig, waardoor het totale voertuiggewicht wordt verlaagd en de efficiëntie toeneemt.

Zeer efficiënte achterassen 

Voor een maximale efficiëntie van de aandrijflijn, worden achterassen met gereduceerde olieniveaus toegepast en met nieuwe lagers voor de pignons. Een nieuwe generatie remklauwen leidt tot minder wrijvingsverliezen en een lager gewicht.

De nieuwe standaard voor koelsystemen

De nieuwe generatie DAF XF, XG en XG+ trucks profiteren van de best mogelijke passieve koeling. Nieuwe luchtstroomgeleiders in de grille en de aan de cabine gemonteerde inkapseling zorgen voor een uitstekende aerodynamica in de motorruimte. Hierdoor wordt elke kilogram lucht die door de grille binnenkomt optimaal benut en wordt de ventilator zo weinig mogelijk ingeschakeld.

Service van de toekomst

Met de introductie van de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+ start DAF een nieuw tijdperk op het gebied van service en van onderhoud & reparatie.

 • Updates voor onder andere motor, centrale voertuigcomputer en DAF Connect kunnen op afstand worden gedaan;
 • Service-intervallen bedragen standaard maar liefst 125.000 kilometer;
 • Voor inzet op de lange afstand is zelfs een verlengde service-interval tot 200.000 kilometer beschikbaar, waardoor service-intervallen tot een jaar mogelijk zijn, een unicum in de industrie;
 • DAF MultiSupport biedt paneuropese reparatie- en onderhoudscontracten aan voor maximale efficiency en voertuigbeschikbaarheid.
  Meer informatie
DAF XG efficientie

Veiligheid

De nieuwe generatie XF, XG en XG+ bieden uitstekende veiligheid voor chauffeurs, bijrijders en andere weggebruikers. Grote ruiten, lage raamlijnen en zichtbaarheidsfuncties zoals een extra ruit in de zijwand helpen allemaal om een nieuwe norm te stellen voor direct zicht zonder spiegel of camera. En met een robuuste cabineconstructie, toonaangevende ergonomie en slimme functies om het rijden veiliger te maken, zijn onze nieuwe generatie DAF trucks toonaangevend op het gebied van veiligheid.

Slimme Human Machine Interface

Het centrale 12-inch scherm, met een premium uitstraling, geeft een schat aan informatie weer. Twee selecteerbare thema’s, vier detailniveaus en persoonlijke instellingen worden allemaal bediend vanaf het stuurwiel.

Als het gaat om Human Machine Interface is de filosofie van DAF 'Handen aan het stuur, ogen op de weg'. Daarom worden de belangrijkste rijfuncties van de nieuwe generatie DAF bediend via de hendels aan het stuur of de stuurkolom. Van directe rijfuncties en het menu van het digitale display tot de TraXon versnellingsbak, de audio en de telefoon, alles is logisch geplaatst onder handbereik van de chauffeur. Secundaire rijfuncties worden bediend met fysieke schakelaars op een ergonomisch vormgegeven dashboard, omdat schakelaars veiliger zijn dan de opties in touchscreenmenu’s.

Robuuste cabine die niets aan het toeval overlaat

Met de nieuwe generatie trucks introduceert DAF de nieuwste technologie op het gebied van cabinesterkte met een robuuste cabineconstructie die aan alle kanten beschermt tegen botsingen.

 • De truck is voorzien van energie-absorberende botsveiligheidskokers in het schutbord.
 • De achterste kreukelzones zijn volledig in de achterzijde van de cabine geïntegreerd als bescherming tegen bewegende lading.
 • Een geprogrammeerde stuurwielbeweging vermindert de impact op de chauffeur.
 • Het dashboard bevat botsveiligheidszones om de knieën van de chauffeur te beschermen.

Programmed Cab Displacement System

De nieuwe generatie DAF XF, XG en XG+ trucks zijn uitgerust met ons gepatenteerde Programmed Cab Displacement System (ProCADis). ProCADis maakt een cabineverplaatsing van 40 cm op het chassis mogelijk tijdens een ongeval, om te voorkomen dat de cabine losraakt van het chassis. Op deze manier wordt de cabineconstructie in stand gehouden en hebben de inzittenden de maximale overlevingsruimte.

Slimme functies voor actieve veiligheid

De DAF trucks van de nieuwe generatie beschikken ook over een breed scala aan functies voor een optimale actieve veiligheid. Dit zijn onder meer functies als Brake Assist, Lane Departure Warning System, Emergency Brake Lights en City Turn Assist. We hebben ook nieuwe functies toegevoegd, zoals de elektronische parkeerrem voor slimme parkeerrembediening, een trailerrem voor lage snelheden voor veilig aan- en afkoppelen van een trailer, en Park Brake Assist voor extra parkeerremkracht om de chauffeur in allerlei situaties te ondersteunen.

Meer informatie

DAF XG veiligheid

Optimaal chauffeurscomfort

Van de aandrijflijn tot de ophanging en van het cabine-interieur tot de stoelen en bedden, we hebben elke gelegenheid aangegrepen om u een superieur chauffeurscomfort te bieden. Het resultaat is het soepelste rijgedrag op de markt, in combinatie met de beste omgeving om te rijden, te ontspannen en te slapen.

Uitstekende rijeigenschappen

Dankzij het hogere koppel in de hoogste versnelling zijn de PACCAR MX-11 en MX-13 motoren niet alleen uiterst efficiënt, maar bieden deze tevens een superieure souplesse. Bovendien maakt de nieuwe TraXon versnellingsbak het manoeuvreren veel gemakkelijker.

Soepeler dan ooit

De langere cabine maakt gebruik van een nieuw ontwerp van het chassis aan de voorzijde met een hogere torsiestijfheid en een gewichtsvermindering van 38 kg, die beide bijdragen aan een uitzonderlijk chauffeurscomfort. Bovendien helpt een nieuwe cabineophanging met een nieuw demperontwerp de trillingen in de aandrijflijn, de stoelen en de stuurinrichting te verminderen, waardoor het comfort nog verder wordt verhoogd.

Ook de achterasophanging is geoptimaliseerd. Nieuwe geometrie en een nieuwe koppelschotelpositie resulteren in een verlengde wielbasis voor de nieuwe generatie XG en XG+, die zorgt voor superieur rijgedrag, zelfs op de slechtste wegen.

Stil, zeer stil

De nieuwe generatie DAF trucks stellen ook nieuwe normen voor lage geluidsniveaus, zodat u langer alert blijft. Voeg daarbij een innovatief stuursysteemontwerp dat minder inspanning vergt en wat blijft is eenvoudigweg het beste rijgedrag en de beste rijeigenschappen op de weg.

DAF XG comfort

Meer weten over de nieuwe DAF?

Meer informatie over de vernieuwde DAF? Neem contact met ons op door middel van het onderstaande reactieformulier. 

Bekijk ook de andere DAF trucks

Grootste en meest ervaren bedrijfswagendealer van Nederland

Transportoplossingen van klein tot groot

Voorkom onnodige stilstand met onze flexibele onderhoudscontracten

Truckland is de partner in automotive services