Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Standkachels

Samenwerking met standkachels.nl

Truckland is partner van standkachels.nl waarmee we voor elk voertuig een standkachel op maat kunnen inbouwen.

Meer weten over standkachels?

Wilt u meer informatie over het laten inbouwen van standkachels in uw camper, bestelwagen of truck? We zijn bereikbaar via het onderstaande reactieformulier. 

Wat is een standkachel

Een standkachel is een luchtverwarmer die zorgt voor een aangename warmte als de motor is uitgeschakeld. Ideaal voor campers, bestelwagens en trucks. 

Een brandstofpompje haalt diesel uit de tank van het voertuig. In de verwarming ontsteekt een gloeistift de brandstof. In de gesloten verbrandingskamer ontstaat een vlam die de warmtewisselaar verwarmt. De ingebouwde ventilator zuigt lucht aan van buiten die verwarmd wordt als het de warmtewisselaar passeert. De verwarmde lucht wordt daarna in het interieur geblazen. Alle uitlaatgassen van de verwaming worden naar buiten geblazen. Er is geen kwaliteitsverlies van hete lucht doordat het verbrandingscircuit gescheiden is van het verwarmen. Een sensor meet de temperatuur in het interieur en past het niveau constant aan door de hoeveelheid lucht te variëren. Zo wordt een ingestelde temperatuur snel bereikt en constant gehouden.