Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Elektrische bestelbus

Steeds meer ondernemers maken de keuze voor de elektrische bestelbus. Elektrisch rijden is de toekomst voor elke onderneming. U maakt een positief verschil met een elektrische bestelbus. Hij is zeer geschikt voor stedelijke gebieden en de Zero-emissie zones. Er zijn veel oplaadmogelijkheden zodat uw bedrijfsactiviteiten door kunnen gaan. U rijdt bovendien in stilte. 

Truckland is dealer van de elektrische bestelbussen van Maxus en de elektrische Fiat Ducato.

Truckland Zero

Maxus EV80

Maxus EV80 Maxus EV80

Maxus E-Deliver 3

Maxus E-Deliver 3 Maxus E-Deliver 3

Maxus E-Deliver 9

Maxus E-Deliver 9 Maxus E-Deliver 9

Fiat eDucato

eDucato eDucato

Waarom kiezen voor een elektrische bestelbus?

 • Schoon en groen ondernemen door uitstoot te verminderen
 • Lagere kosten per km
 • Subsidies op elektrische bestelbussen voor elektrische rijden
 • Fiscale voordelen
 • Veel minder onderhoud dan diesel of benzine aangedreven bestelbussen

Elektrische bestelbus

Er is een grote toename van elektrische bestelbussen in Nederland. Dit komt door het rendement op de lange termijn, subsidieregelingen, hogere actieradius en het toenemende aanbod. Een voordeel is dat elektrisch vervoer ook probleemloos de Zero-emissie zones kan betreden binnen in de steden. Een reden waarom steeds meer bedrijven kiezen voor een elektrische bestelbus. Kortom, alle mogelijkheden van een gewone bestelbestelbus, maar dan volledig emissievrij. Slimme duurzaamheid is de sleutel tot uw succes. Truckland gaat graag in gesprek met u voor advies bij uw keuze.

Bent u op zoek naar een goede elektrische bestelbus? Truckland biedt onder andere de rijk uitgevoerde Maxus en de 100% elektrische Fiat Ducato.

Subsidie

Vanaf 15 maart 2021 kunnen ondernemers 10% van de netto catalogusprijs van een elektrische bestelbus gesubsidieerd krijgen. Er is tot 2025 een totaal van 185 miljoen euro beschikbaar gesteld, waarvan 22 miljoen euro in 2021. Er zit een maximum aan van € 5.000,- per voertuig. De regeling geldt voor de bestelbussen van categorieën N1 en N2. Deze regeling zorgt ervoor dat het voor ondernemers makkelijker gemaakt wordt om over te stappen van een verbrandingsmotor naar een zero-emissie bestelbus.

De SEBA bedraagt per elektrische bestelauto maximaal 10 procent van de netto catalogusprijs met een maximum van € 5.000,-. De subsidie geldt voor de voertuigklasse N1 en N2. Dit houdt in dat de iets zwaardere bestelbussen tot 4,2 ton GVW ook gebruik kunnen maken van de regeling.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze regeling zijn:

 • Catalogusprijs van de emissievrije bestelbus mag niet onder de € 20.000,- liggen;
 • De actieradius moet minimaal 100 km zijn;
 • De ondernemer die de subsidie krijgt moet het voertuig minimaal 3 jaar op zijn naam stellen;
 • Er is een maximum voor de subsidieaanvraag van 400 voertuigen per bedrijf/eigenaar;
 • Andere overheidssubsidies worden in mindering gebracht op het subsidiebedrag
  (Milieu-investeringsaftrek (MIA) is de uitzondering hierop)

Lees hier meer over deze regeling.

Meer weten over elektrische bestelbussen?

Truckland Zero adviseert u graag over de mogelijkheden bij de aanschaf van een elektrische bestelbus op maat. Neem contact met ons op via onderstaand reactieformulier.

Bestelbus kopen

Heeft u toch interesse in een bestelbus die niet elektrisch is? Dan heeft Truckland genoeg keuze. Wij bieden bestelbussen in verschillende soorten en maten van een Fiat Doblo tot een Fiat Ducato of Iveco Daily.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het voertuig om te bouwen zodat het perfect aansluit op de werkzaamheden van een bedrijf. Wij kunnen zorgen voor de betimmering in de laadruimte, bestickering op het voertuig met uw bedrijfslogo en zelfs een koelinstallatie.

Grootste en meest ervaren bedrijfswagendealer van Nederland

Transportoplossingen van klein tot groot

Voorkom onnodige stilstand met onze flexibele onderhoudscontracten

Truckland is de partner in automotive services