Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Truckland krijgt 175 aanmeldingen voor uniek omscholingstraject tot bedrijfswagenmonteur!

Truckland heeft onlangs aangekondigd te starten met een uniek omscholings-traject. In samenwerking met het ROC Amsterdam heeft Truckland 20 plekken voor zij-instromers die opgeleid worden tot bedrijfswagenmonteur. De opleidingskosten worden volledig door Truckland vergoed en de kandidaat krijgt direct een fulltime salaris. Na de aankondiging heeft Truckland meer dan 175 aanmeldingen ontvangen! Deze week werden de kandidaten tijdens 3 informatieavonden in Tilburg, Rotterdam en Velsen-Noord verder geïnformeerd over het traject en de voorwaarden. Truckland heeft daarna tijdens de voorselectie een aantal kandidaten geselecteerd die geschikt zijn voor dit zij-instroom project.

Monteurs van de toekomst

Sanne van der Meij begeleidt als HR Medewerker namens Truckland het zij-instroom project. Sanne; “Ook Truckland heeft een tekort aan geschoolde technici, met name hoger opgeleide Diagnose Technici zijn moeilijk te vinden. We zijn daarom continue aan het kijken op welke manier we nieuwe technici voor Truckland kunnen vinden. In 2018 zijn we gestart met de campagne; “De Baan Van Je Leven”, waarmee we veel jongeren hebben kunnen aantrekken om bij Truckland te starten als leerling Bedrijfsautotechnicus. Als vervolg daarop wilden we nu meer inspelen op de zij-instromers. Mensen die nu in een andere branche actief zijn, maar wel een passie en affiniteit voor en met techniek hebben. Deze mensen hebben we geprobeerd te bereiken met onze omscholingscampagne. Door middel van deze campagne willen we voorloper zijn en ons klaarmaken voor de werkplaats van de toekomst.  Binnen deze campagne bieden we iedereen die toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière en een passie heeft voor techniek, een unieke kans om bij ons het vak te leren voor Bedrijfsautotechnicus. Daarbij krijgen de kandidaten een fulltime salaris, passend arbeidsvoorwaardenpakket en een baangarantie. Ze werken 4 dagen bij een van de 10 Trucklandvestigingen in Nederland en gaan 1 dag per week naar school. Na de opleiding zijn er doorgroeimogelijkheden naar 1e Bedrijfsautotechnicus en zelfs Diagnose Technicus. Overigens kan elke medewerker van Truckland altijd vragen om opleiding. Truckland investeert volop in het opleiden van medewerkers, zodat wij met goed opgeleide medewerkers de beste servicekwaliteit kunnen bieden aan onze klanten.

Foto1

175 aanmeldingen

De aanmeldingen die wij ontvingen op het zij-instroom traject waren overweldigend. Als snel moesten we melden dat de avond in Rotterdam vol zat en kort daarna waren ook de avonden in Velsen en Tilburg volgeboekt. Tijdens de informatieavond spraken we in een soort “speed date” met alle kandidaten om te kijken of ze geschikt zijn voor ons traject. De mensen die we spraken zijn zo enorm enthousiast dat wij daar zelf ook energie van krijgen. Het is echt motiverend om te zien dat er zo veel gedreven mensen zijn die graag bij Truckland aan de slag willen. Opmerkelijk en vermeldingswaardig detail is dat er 5 vrouwelijke kandidaten zich hebben aangemeld, die vanuit de eerste screening allemaal geschikt lijken te zijn voor ons omscholingstraject. Wij zijn trots op de vrouwelijke interesse voor ons traject.  Zo zie je maar dat het vak bedrijfswagenmonteur echt niet alleen voor mannen is. Uiteindelijk hebben we een aantal kandidaten geselecteerd die wij uitnodigen voor een extra gesprek, om daarna vanaf 1 februari de opleiding te starten”

Foto2
Omscholingscampagne